aanpak

Hulp bij slaap kindje

beter slapen met een kinderslaapcoach

✓ zelfstandig leren in- en doorslapen

✓ Met aandacht voor kind én ouders

✓ Via een los consult en/of een coachingstraject

✓ Online óf met bezoek aan huis

✓ Persoonlijk contact

Dagelijkse whatsapp contact

✓ Op een positieve manier want elk (klein) succes is er één;

✓ Resultaat binnen twee tot drie weken.

Veel ouders vinden het spannend om hulp te vragen voor de slaapproblemen van hun kindje. Heel begrijpelijk, want het speelt zich af in jullie veilige en vertrouwde omgeving. Het liefst zou je het allemaal zelf oplossen.

 

Daarom vind ik het belangrijk om je mijn werkwijze uit te leggen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Dat maakt hulp vragen makkelijker.


Stap 1:

Gratis kennismaking – 

15 minuten


We maken telefonisch kennis met elkaar, bespreken waar jij tegenaan loopt en ik vertel je over mijn manier van werken. Dit is natuurlijk kosteloos en geheel vrijblijvend.

 


Stap 2:

Consult – 60 minuten

  
Vooraf stuur ik je een intakeformulier en een tweedaagse slaaplog (pdf) om in te vullen. Hiervan maak ik een analyse die we bespreken tijdens een videogesprek. Ik geef je concrete tips en beantwoord jouw vragen. Zo kun je direct zelf aan de slag. Veel van mijn klanten hebben hier al genoeg aan.

 

 

Stap 3:

coachingstraject 2 weken


Heeft jouw kindje toch meer tijd nodig om te leren slapen? Dan kun je kiezen voor een slaapcoachingstraject. Daarvoor schrijf ik een persoonlijk slaapplan welke we uitvoerig bespreken. Online of bij jou thuis.

Je ontvangt het Slaapshow slaaplogboekje, waarin je de slaap van jouw kind bijhoudt. Hier geef ik dagelijks feedback op. In onze what’s app groep ben ik maandag t/m vrijdag bereikbaar voor jou. Twee keer per week bellen we samen om de voortgang te bespreken.

Slaapt je kind eenmaal lekker? Dan evalueren we het slaapcoachingstraject
Kindje slaapt niet door

 

Stap 4:

Hoe gaat het nu? – 30 minuten


Na een maand hebben we nog een keer contact. Inmiddels slaapt jouw kindje helemaal door. En weet je wat hem of haar helpt. Hoe gaat het nu? Zijn er nieuwe vragen ontstaan? Heb je behoefte om te sparren? We bespreken hoe het slapen gaat.

 

Meer over mijn slaapmethode

Mijn slaapmethode is voor baby’s die het moeilijk vinden om zelfstandig in en door te slapen. En voor peuters en kleuters die midden in de nacht wakker worden. Of juist vroeg in de ochtend laten weten dat de dag is begonnen. Mijn slaapmethode is responsive; dit betekent dat je op een liefdevolle manier reageert op de signalen van jouw kind. Het zorgt ervoor dat jouw kleintje rustig en tevreden in slaap valt.

 

Kleine slaapveranderingen

Wat daarvoor nodig is, is voor ieder kind anders. Vaak zijn een paar kleine veranderingen al genoeg om een verbetering in gang te zetten. Denk aan het aanbrengen van structuur en het toevoegen van een slaapritueel. Of door de slaapkleding, raamdecoratie, kamertemperatuur of het beddengoed aan te passen. Een wijziging in de powernaps overdag of juist in de voeding. We bespreken het tijdens een consult. Veel mensen kunnen hier al prima mee uit de voeten.
 

Slaapcoachingstraject

Is er na het consult toch behoefte aan meer begeleiding, omdat je merkt dat jouw kindje wat meer tijd nodig heeft? Dan kan dat met een slaapcoachingstraject. Aan de hand van een op maat geschreven slaapplan gaan we van start met mijn slaapmethode. Hierbij leert jouw kind stap voor stap zelfstandig te slapen. Op zijn of haar eigen slaapkamer waarbij we jouw aanwezigheid langzaam afbouwen en steeds iets meer afstand creëren.
 

Vertrouw op jezelf

Slaapproblemen bij kinderen zorgen vaak voor onzekerheid bij de ouders. Misschien maak je je zorgen over de gezondheid van je kindje. Twijfel je over jouw aanpak? Heb je het idee dat je de enige bent met een klaarwakker kind midden in de nacht? Ik geef je (weer) vertrouwen in jou en je kind. En laat je zien dat jullie dit echt samen kunnen.
 

Gezondheid

Als slaapcoach geef ik geen medisch advies. Wél help ik slaapproblemen op te lossen en slaapgewoontes te verbeteren. Dat lukt wanneer er geen medische oorzaak is voor het niet kunnen of willen slapen én als jouw kind ouder is dan zes maanden. Vanaf die leeftijd kunnen kinderen de slaapcoaching – neurologisch gezien – goed aan.
 
Is jouw baby jonger dan een half jaar? En wil je toch graag advies? Coachen kan nog niet, maar laat gerust je gegevens achter. Dan plannen we een consult en bespreken we samen hoe je de slaap van jouw baby kunt optimaliseren.

Laat hier je gegevens achter

Kennismaken kan altijd binnen twee dagen. Een eerste consult binnen een week.
 
Check ook je spambox

ZWANGERSCHAPSVERLOF: 

Bibi is met zwangerschapsverlof en neemt GEEN nieuwe klanten meer aan in 2022. Reactie op je mail kan momenteel ook langer duren dan normaal.